Er du færdiguddannet?

TILBAGE TIL ARTIKLER

Jeg smiler når jeg bliver spurgt, om jeg ikke snart er færdiguddannet….

For det sker indimellem og mit svar er et citat fra vores tidligere statsminister Poul Schlûter: ”Den der ser sig selv som færdiguddannet er mere færdig end uddannet”

Som mange andre ting i livet flytter sig i hastigt tempo, gælder det også krav til vores viden og færdigheder, for gamle værktøjer er ikke altid optimale i nye tider, de skal tvistes og nogle gange udskiftes – og ingen udvikling er som bekendt afvikling.

Ja, jeg er uddannet.

Nej, jeg er ikke færdiguddannet – først den dag, der ikke er puls længere….

For mig handler det om livslang læring, det er en del af mit mindset og en måde at udfordre mig selv lidt ekstra på og sikre, at jeg er opdateret på, hvad der flytter sig omkring mig.

Som en god bekendt skrev til mig – ”det står da ikke stille omkring dig – du er ”always on the move…” -og ja, det er jeg vel.

Og det afspejler egentlig også min holdning til det at være leder, for jeg synes der ligger et ekstra ansvar her, både ift. egen udvikling og indsigt, men også ift. medarbejdere og virksomheden som sådan.

Ny viden og læring har mange former og det er ikke nødvendigvis, at man skal gå i skole hvert 2. år eller deltage i diverse masterclasses. Det kan lige så godt foregå i jobbet, i nye opgaver og i tværgående projekter. Det er også meget værdifuld læring og udvikling.

Det er vigtigt, indimellem at reflektere over sin egen udvikling

  • Hvad er jeg god til?
  • Hvad brænder jeg for?
  • Hvad er mit mål?
  • Er det er match til det jeg laver?

Og så selvfølgelig at gøre noget ved det – for ingenting kommer af ingenting.