Bæredygtige intentioner

TILBAGE TIL ARTIKLER

Den gode intention omkring arbejdet med øget bæredygtighed er et vigtigt sted at starte, for med den kan vi sætte en tydelig retning.

Der tænkes i retning af både sociale, økonomiske og miljømæssige mål – også kendt som ESG eller de 3 Pér:  people, profit and planet, og vi er dermed også i gang med at inddrage flere og andre faktorer end dem vi normalt læner os op ad.

Der tænkes kreativitet, udvikles nye løsninger, sikres nye initiativer og de rette incitamenter og meget mere – også selvom vejen dertil kan virke lidt uklart.

Og vejen er lidt uklar, for det er på flere måder noget nyt vi står overfor, og på mange måder en læringsrejse, der involverer både hjerter og hjerner.

Og der er måske også netop her udfordringen ligger i, at få handlinger bag ordene, for den gode intention er ikke nok til at skabe nye og bæredygtige resultater.

Det er en rejse vi kaster os ud i med fokus på mere holdbare løsninger, værdiskabelse i et bredere perspektiv og en ny form for tænkning – vi udfordrer dermed også vores mindset – og det er jo altid lidt ekstra spændende, ikk´?

Vi skal nemlig også turde udfordre den (nogle steder) bureaukrati, de systemer, strukturer, processer, regler mv. som vi har skabt igennem mange år, for de mere lineære tilgange til at drive forretning, lader ikke til at kunne stå mål med en hastig, kompleksitet og agilitet, der præger vores hverdag.

Vi skal stræbe efter handlinger der på tværs af virksomheden understøtter formålet og strategien, og sikre de rette målepunkter i relation til bæredygtig vækst – og dermed også måle på flere bundlinjer – for det kan være med til at sikre konkurrenceevnen i en mere bæredygtig verden.

Har du brug for lidt inspiration, sparring og konstruktive input, så kontakt mig gerne her:

https://www.bittenbrun.com/kontakt/